Register RegisterExecuteurs /

Opgenomen in het register


Sandra Klein Lenderink

Sandra Klein Lenderink, RegisterExecuteur
06-12126281
info[@]sandrakleinlenderink.nl
https://sandrakleinlenderink.nl/


“Rijkdom gaat in de basis helemaal niet over geld, maar over ervaringen in je leven die je met geld kunt verwezenlijken. De relevantie van geld is vaak in waardevolle momenten. Dat is echte rijkdom.”
 
Mijn naam is Sandra Klein Lenderink, ik ben financieel planner, estate planner en RegisterExecuteur. Ik ervaar bij mijn cliënten regelmatig dat geld het grootste excuus om niet te leven, maar in plaats daarvan te overleven. Meestal is dit gerelateerd aan onze onbewuste overtuigingen over geld. Ik begeleid cliënten bij het realiseren van hun belangrijkste levensdoelstellingen. Het resultaat: heldere keuzes die passen bij wie je van binnen bent en met dat fundament leid je een financieel ontspannen leven. Een leven waarbij geld dienstbaar is aan dat leven en niet andersom. Het leven is te mooi om je zorgen te maken over geld. Creëer vrijheid om te leven, nu en later.
 
Voorbereiden van een nalatenschap
Een vast onderdeel in een financiële planning is het in kaart brengen van de situatie van overlijden. Regelmatig leidt een overlijden en de daaropvolgende verdeling van de erfenis tot familieruzies. Hoewel geld als ontsteker kan werken, zijn emoties vaak terug te voeren op discussies hoe de overledene het gewild zou hebben. Deze situatie vooraf bespreken en vastleggen geeft rust in vermogensoverdracht. Mijn werkzaamheden als RegisterExecuteur bij het voorbereiden en het afwikkelen van nalatenschappen zijn dan ook een logische vervolgstap.
 
Als ik je nu één vraag mag stellen …… Is de overgang van jouw vermogen geregeld zoals je dat voor ogen hebt?
Als ik cliënten laat vertellen hoe ze het graag zouden willen, blijken wensen en de (vaak onvolledige) vastlegging niet in overeenstemming met elkaar. Een verouderd testament, een onderneming die inmiddels succesvol is of wijzigingen in de gezinssamenstelling zijn hier vaak debet aan. Zonde, want onenigheid is te voorkomen. Ik help je graag om je wensen met betrekking tot een toekomstige nalatenschap in kaart te brengen en vast te leggen in ons unieke Digitaal Nalatenschapsdossier. Daarnaast hebben de Nalatenmap ontwikkeld waarin alle belangrijke documenten en wensen netjes en overzichtelijk zijn opgenomen. Zo hebben jij en je naasten een helder overzicht met alle belangrijke documenten in de kast liggen, voor het geval dat…...
 
Je nalatenschap voorbereiden kun je eigenlijk niet nalaten. Niet voor jezelf, maar vooral niet voor degenen die je in de toekomst achterlaat.
 
Afwikkelen van een nalatenschap
Erven zonder scherven blijkt in de praktijk nog een hele kunst. Na een overlijden moet er veel geregeld worden. En dat in een periode waarin je tijd voor jezelf nodig hebt voor afscheid, rouwverwerking en jouw leven in een nieuwe realiteit. Sandra weet uit ervaring dat het oppakken van je leven in deze verdrietige periode is dat niet altijd even gemakkelijk. En dan komen anderen even tussendoor fietsen omdat er nou eenmaal administratieve, juridische en fiscale zaken zijn die nu geregeld moeten worden. In deze emotionele periode staat Sandra graag aan je zijde om dat over te nemen waar je nu even niet op zit te wachten.
 
Het afwikkelen van een nalatenschap is meer dan ‘even’ een erfenis verdelen en kan complex zijn. Zeker als er veel vermogen is of als bijvoorbeeld een onderneming, een vastgoed- of beleggingsportefeuille of een vakantiewoning tot de nalatenschap behoren. Of als er veel erfgenamen zijn die allemaal een persoonlijk belang hebben. Het afwikkelen van een nalatenschap wordt nogal eens onderschat. En als je bent benoemd tot executeur in het testament van de overledene, voel je wellicht een morele verplichting om het allemaal te regelen. Niet zelden komen nabestaanden er onderweg achter dat ze ergens vastlopen en wel wat hulp kunnen gebruiken. Mijn deur staat voor je open. Ook als je de afwikkeling van de nalatenschap (gedeeltelijk) uitbesteedt blijven alle belanghebbenden betrokken bij de voortgang. Al onze werkzaamheden zijn te volgen in het Digitaal Nalatenschapsdossier.
 
Meer weten?
Maak een afspraak om kennis te maken of neem deel aan een van onze activiteiten. Kijk op de website voor meer informatie.
 

Overige expertises
Financiële planning
Life planning
Estate planning